Wat is er te doen in Setenil de las bodegas?

Wat is er te doen in Setenil de las bodegas

Setenil de las Bodegas, gelegen in het noordoosten van de provincie Andalusië in Spanje, is een van de meest unieke steden van de witte steden van de Sierra de Cádiz, vanwege de bijzondere uitstraling die de gemeente heeft. De huizen zijn op verschillende niveaus geplaatst, sommige onder de rots en andere erop, waardoor grotstraten, uitzichtpunten en hoeken van buitengewone schoonheid worden gevormd. Bijzondere evenementen vinden plaats in deze magische omgeving, zoals de Heilige Week in Sevilla dat is uitgeroepen tot Nationaal Toeristisch Belang in de regio Andalusië. De huidige locatie van Setenil de las bodegas is van middeleeuwse oorsprong en heeft vandaag de dag overblijfselen van zijn Almohaden-verleden in de ruimte van La Villa bewaard, hoewel de menselijke aanwezigheid dateert uit het Neolithicum. 

Wat is de Torre del Homenaje

De Torre del Homenaje en een ondergrondse stortbak blijven overeind van het middeleeuwse fort. Bovendien wordt het erfgoed aangevuld met de parochiekerk van Nuestra Señora de la Encarnación, in laatgotische renaissancestijl, en de kluizenaarshutten van Nuestra Señora del Carmen, San Benito en San Sebastián. Het oude stadhuis heeft een super mooi 16e-eeuws Mudejar-cassetteplafond, uniek in de provincie, en het bezoek maakt deel uit van de zogenaamde Route van de Katholieke Koningen, een route waarmee je de historische erfenis van Setenil de las bodegas kunt ontdekken die verband houdt met de christelijke verovering. Ook is er in de gemeente een breed scala aan paden en routes om alles uit de bijzondere omgeving te ontdekken.

Het bezoeken van de rotsen in Setenil de las bodegas

De Cuevas del Sol en de Cuevas de la sombra zijn de bekendste straten in het dorp Setenil de las bodegas. De straten zitten in het dal onder de rotsen, tussen de rivier Guadalporcún. In de ene straat is er veel zon, terwijl de andere straat altijd in de schaduw zit door de rotsen. Dat is dan ook precies waarom de straten hun namen hebben gekregen. In deze straten zijn er een aantal leuke bars, cafés en restaurants waar je wat kunt gaan eten of drinken. 

Leuke restaurants en cafés

Als je bij een van die restaurantjes naar binnen gaat dan kun je vaak ook nog eens de rotsen zien zitten. Bij de meeste restaurants zijn deze namelijk onderdeel van de inrichting geworden, omdat de rotsen daar als dak of muur dienen. Dit is erg bijzonder om te zien. Zeker voor ons Nederlanders, want wij hebben natuurlijk helemaal geen bergen en maken dit soort dingen niet vaak mee. Dat maakt het extra leuk en bijzonder om er even een kijkje te nemen. Ook kun je er bij die restaurantjes of naastgelegen winkeltjes allerlei bijzondere streekproducten kopen, die de mensen allemaal zelf hebben gemaakt.

Prachtig uitzicht in Setenil de las bodegas

Veel Spaanse dorpjes zijn gelegen op bergen. Zo ook Setenil de las bodegas. Hierdoor zijn er super veel mooie uitzichtpunten waarop je een groot stuk van het dorp en het land kunt zien. Wat het in Setenil de las bodegas extra speciaal maakt, zijn de mooie witte huizen die er in het dorp staan. Dit maakt het uitzichtpunt een echte aandachtstrekker en moet iedereen die naar het dorp gaat daar even gaan kijken. De witte huizen zijn immers een van de dingen die het dorp zo bijzonder maken. Er zijn verschillende plekken in het dorp Setenil de las bodegas waar je de bijzonder mooie witte huisjes kunt bewonderen. Een van deze uitzichtpunten is mirador del Carmen. Dit is een van de bekendste uitzichtpunten, omdat je op deze plek ook kunt kijken naar het oude kasteel van Setenil de las bodegas en naar het fort van het dorp.

Maak een wandeling door het dorp en bewonder de bijzondere straten en monumenten

Door het hele dorp Setenil, de las bodegas heen, zijn er mooie straatjes te vinden. Witte huisjes, kleurrijke bloemen en planten, gezellige barretjes en restaurants, sfeervolle winkeltjes met bijzondere producten. Er is van alles te vinden in het dorp. Bovendien zijn er super veel monumenten te vinden in Setenil de las bodegas. Als jij iemand bent die wel van geschiedenis houdt of van historische gebouwen en bouwwerken, dan is een tripje naar Setenil de las bodegas zeker wat voor jou. Zo is er in het dorp een oud kasteel die je van buiten kunt bewonderen. Dit kasteel is gemaakt in een Arabische stijl. Deze is niet geheel bewaard gebleven, maar het is het alsnog waard om even langs te gaan en een kijkje te nemen. Na het wandelen door het dorp kun je in de bekende straatjes van het dorp een drankje doen of een kijkje nemen bij de rotsen die in de restaurants zitten.

Gesamt
0
Aktien
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Vorheriger Artikel
Plastic mondkapje

Wat is een plastic mondkapje?

Nächster Artikel
Inspiratie leuke nagellak ideeën

Inspiratie leuke nagellak ideeën

de_DEGerman