Wat is marmer?

Marmer

Marmer staat bekend om de mooi glanzende uitstraling. Echter zijn er veel soorten van en dus ook steeds meer kleuren. Naast dat je het in huis kunt gebruiken wordt het ook veel gebruikt door kunstenaars en beeldhouwers. Het is een ijzersterk materiaal wat kras en stootvast is. Dit zorgt ervoor dat het kunstwerk honderden jaren later nog steeds in goede staat kan zijn. Daarnaast hoef je het niet veel schoon te maken. De meeste soorten binnen Europa komen van Griekenland, Italië, Turkije en België. Het is een kalksteen die van origine in de natuur is ontstaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat het steeds sterker is geworden want het meeste kalksteen is duizenden jaren oud. Er zijn 3 kleuren die veel voorkomen wit, rose en grijs.

Kalksteen is een materiaal wat heel lang onder hoge druk heeft gestaan waardoor het een stevig materiaal is wat je veel in luxe huizen ziet. Het is ook kostbaar omdat er niet veel van op de wereld is. Het komt in de meeste gevallen uit de bergen en heeft ook honderden tot duizenden jaren hoge temperaturen meegemaakt waardoor het zo sterk is geworden. Het is belangrijk dat je marmer goed onderhoud door er geen eten of drinken op te knoeien. Echter wordt het ook sterk ontraden om chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Het beste kun je dit doen met warm water of biologisch schoonmaakmiddel. Zo voorkom je dat er vlekken en scheuren ontstaan door chemicaliën.

Waarom kiezen voor tegels van marmer?

De uitstraling van marmer is uniek en niet identiek na te maken. Dit is dan ook een reden dat veel mensen hiervoor kiezen. Vandaag de dag is het niet alleen wit, maar ook grijs en rose te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat er tientallen kleurvariaties zijn waardoor het makkelijker bij de mensen binnen het interieur past. Ook is het een duurzaam gesteente wat een leven lang mee kan gaan. 

De meeste mensen hebben marmer tegels of vloeren 75 jaar of langer in huis liggen. Het zorgt ervoor dat de waarde van het huis stijgt, maar ook draag je bij aan een beter klimaat. In een samenleving waarin duurzaamheid centraal staat is dit de juiste keuze. Er is maar weinig CO2-uitstoot bij deze branche in tegenstelling tot houten vloeren. Vroeger werd het al veel gebruik door de Griekse Romeinen, maar vandaag de dag is het een populair item onder de welvarende bevolking. Het is een eenmalige investering die je er dubbel en dik uit kunt halen.

Wat kan er allemaal van gemaakt worden?

Er zijn verschillende producten op de markt die worden gemaakt van marmer of in combinatie hiermee. Neem bijvoorbeeld de luxe waxinelichthouders die hiervan gemaakt zijn. Je zult merk dat het onderhouden en mooi houden van deze producten een stuk makkelijker is. Daarnaast zie je in veel huishoudens ook vloeren en tegels van dit materiaal liggen. Teven kiezen de welvarende mensen er zelfs voor om een trap of andere objecten hiervan te voorzien. Vandaag de dag zijn er ook veel kunstenaars en beeldhouwers die met dit product werken. Het is een hele uitdaging om hier kunstwerken van te maken want het is een heel hard materiaal. Echter is het eindresultaat mooier en beter te onderhouden. Over honderden jaren kan het er nog hetzelfde bijstaan op het moment dat het gemaakt werd. Het materiaal kan namelijk ook wel een tegen een stootje of krasje. Dit valt makkelijk weg te polijsten.

Kies voor een duurzame salontafel van marmer

Steeds meer mensen kiezen voor een salontafel van marmer. Vooral wanneer er regelmatig bezoek is bij mensen of wanneer er spelende kinderen zijn. Dit is een ijzersterk product waar niet zomaar een krasje of beschadigingen op ontstaan. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te reinigen met alleen wat water. Wel is het belangrijk dat je dit meteen doet zodat je vlekken kunt voorkomen. Tevens geeft het ook een luxe uitstraling aan je huis of de ruimte waarin deze staat. Ook wordt het wel eens gebruikt in de hal van de ontvangst met bijvoorbeeld wat boeken of decoratie erop. Het is een item wat in iedere interieurstijl past en waar je dus ook tientallen jaren van kunt blijven genieten. Gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen maar kies voor biologisch schoonmaakmiddelen of maak het met enkel water schoon.

De voordelen van producten

Het belangrijkste voordeel van marmer is dat het een stijlvolle en luxe uitstraling geeft. Vandaag de dag zijn er ook steeds meer kleuren te verkrijgen. Zo is het verkrijgbaar in rose, wit en grijs. Echter is er ook een grote ontwikkeling op het gebied van zwart marmer gaande waardoor ook deze kleur voor veel mensen toegankelijk wordt. Het is een duurzaam gewonnen product wat vandaag de dag ook voor mensen meetelt in de aanschaf van producten. Er wordt namelijk veel meer gekeken naar de CO2 impact en hoe deze verminderd kan worden voor de toekomstige generatie. Het is een ijzersterk materiaal geworden door de eeuwen heen dat dit in de natuur heeft doorgemaakt. 

Vroeger werden er heel veel gebouwen van marmer gemaakt en vandaag de dag nog steeds. Ondanks de hoge prijs is het wel een investering in de toekomst. Want je hoeft minder snel een nieuwe vloer, tegels of ander product te kopen. Op de lange termijn heeft dit dus financieel voordeel.

Wat zijn de nadelen van marmer?

Het grootste nadeel van marmer is natuurlijk de hoge prijs. Dit is waarom veel mensen wat langer nadenken over het aanschaffen van het product. Echter is het dat zeker wel waard als je kijkt naar de levensduur. Het kan ook niet gereinigd worden met chemisch schoonmaakmiddel waardoor je de lekkere geur in huis zou kunnen missen. Hier zijn natuurlijk tal van andere opties voor om je daarin te voorzien. Het is ook belangrijk dat je vlekken meteen opdoet. Deze kunnen namelijk snel naar binnen dringen en zorgen voor vlekken of scheuren. Tevens heeft marmer 1x per jaar een speciale behandeling nodig zodat het vochtbestendig blijft.

Welke producten kunnen er gemaakt worden van marmer?

In principe kan elk product gemaakt worden van marmer. Meestal zie je dit terug in de woonaccessoires zoals een salontafel van marmer, maar ook tegels en vloeren. Daarnaast zijn er ook steeds meer artistieke beeldhouwers die met dit product werken. Het is ijzersterk en bij goed onderhoud kan het wel 100 jaar of langer meegaan. Ook zie je dat er steeds meer badkamers zijn met een wasbak of zelfs een heel bad wat hiervan gemaakt is. Dit geeft een luxe uitstraling, maar is ook makkelijker schoon te houden. Het is niet alleen praktisch, maar heeft ook een uitstekende levensduur. Omdat duurzaamheid een belangrijk punt is in de meeste landen zien we ook dat steeds meer mensen overstag gaan. Dit om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk wordt gewerkt aan een groener en beter klimaat.

De unieke stijl die producten van marmer aan een woning geven

Marmer staat bekend om zijn schoonheid en het mooiste van alles is dat dit vaak op natuurlijke wijze ontstaat. Ook wordt het vaak verbonden aan het woord luxueus omdat je het voornamelijk bij de rijkere mensen of in hotels ziet. Dit komt door de hoge prijs per m2. Echter is het dit wel waard gezien de lange levensduur. Het is voor steeds meer mensen belangrijk om een degelijk product te vinden waarbij ze ook hiervoor kiezen. Daarnaast kan het bij vloeren en tegels zelfs ervoor zorgen dat de waarde van de woning hoger wordt.

Conclusie

Marmer is een product wat voor veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Het feit dat je met de meeste producten 100 jaar of meer kunt doen is dan ook de reden dat mensen hiervoor kiezen. Daarnaast is het met poetsen ook een stuk makkelijker omdat je dit bij voorkeur alleen met water doet. Wel moet je hiervoor jaarlijks een behandeling geven aan het object zodat hij goed vochtbestendig blijft.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article
Cotton fabric

What is cotton dust?

Next Article
Plastic mondkapje

Wat is een plastic mondkapje?

Related Posts
en_USEnglish